ADR zendingen

Sommige producten die we verkopen moeten als ADR zending worden verzonden.

ADR

ADR is een Europees verdrag dat het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg regelt. Bepaalde producten die wij verkopen vallen onder de werking van dit verdrag. Dat betekent dat we pakjes met deze producten op een bepaalde manier laten vervoeren. Dit heeft bepaalde gevolgen.

Retour

Uw recht op retour verandert niet, maar waarschijnlijk kunt u een pakje met gevaarlijke stoffen niet legaal retour sturen. Dit omdat er (voor zover wij weten) geen vervoerder is die deze diensten aanbiedt aan particulieren. Bedrijven en scholen zouden zo’n bedrijf kunnen inhuren, maar als dat eenmalig is kan dat niet uit. Bovendien moet het personeel van hett bedrijf geschoold worden voor het ADR zendingen mag inpakken en aanbieden.

Ga er daarom vanuit dat het in de praktijk niet zal gaan ADR stoffen retour te sturen.

Niet alle landen

ADR goederen kunnen we niet naar Griekenland, Cyprus en Malta verzenden. Buiten de EU kunnen we ADR goederen naar een beperkt aantal landen sturen.

Levertijd

De levertijd kan langer zijn voor Finland, Zweden, Estland, Letland, Litouwen en ook voor eilanden die alleen per boot bereikbaar zijn.

Afhaallocatie

Hoewel het naar onze ervaring erg weinig voorkomt is het niet uit te sluiten dat een ADR zending niet op de door u gekozen afhaallocatie kan worden afgegeven. Tevens kan het zo zijn dat u, als een pakje afgehaald moet worden omdat het niet bij u geleverd kon worden, niet terecht kan bij de dichtstbijzijnde afhaallocatie.

Nogmaals: dit probleem komt weinig voor.